Contactgegevens


0032 (0)475 58 27 43

SoHuman

Kennisontwikkeling, persoonlijke groei en communicatie

“Autisme en prikkelverwerking”

Philip Willems - Auticoach - Lifecoach


Tijdens deze vorming word je door onze auticoach Phillip Willems ondergedompeld in de sfeer, het denken en functioneren van personen met een autisme spectrumstoornis. Impulsen worden anders beleefd, we leren op een andere manier kijken naar verschillende situaties. De spreekwoordelijke autibril wordt opgezet. De docent brengt deze vorming met animo, praktijkgerichtheid staat centraal.

Inhoud van de lezing


Doelgroep schoolgaand kind - pubers (met beperkte ontwikkelingsachterstand)

De hele dag door krijgen we informatie binnen via al onze zintuigen. Onze hersenen verwerken deze prikkels maar er blijft nog altijd onverwerkte informatie over die we opslaan. Deze informatie is vaak niet zichtbaar voor de buitenwereld.


Personen met autisme hebben meer moeite met het verwerken van alle binnenkomende informatie waar personen zonder autisme niet eens mee stilstaan omdat het bij hen meteen verwerkt wordt.

Je kan het vergelijken met een emmer die stilaan druppelsgewijs vult met onverwerkte informatie.

Dan komt het moment van de laatste druppel en zien we dat iemand boos wordt, zich afzondert, op de vlucht slaat, …


We begrijpen dan niet hoe het zo ineens zover gekomen is, we kunnen stellen dat het niet ineens komt maar dat de emmer al aan het vullen was en dan was er weer het moment van de laatste druppel.

Hoe meer prikkels je tegelijk te verwerken krijgt hoe sneller je emmer vol kan lopen. Hoe voller de emmer hoe minder ruimte je over hebt om na te denken, te luisteren, te leren.


Weten waarmee je emmer gevuld wordt, kan helpen bij het voorkomen van overprikkeling.


Graag wil ik samen met jullie tijdens deze vorming er verder op ingaan.

Hopelijk ontmoeten we mekaar op 4 maart aanstaande.Doelgroep


Deze vorming staat open voor iedereen!Over Philip Willems


Philip Willems is auticoach en lifecoach, bezieler van 'Lengocoach'. Meer info over zijn beroepsmatige bezigheden en verwezelijkingen vind je terug op www.lengocoach.be