


Laat gevoelens voor zich spreken
Prijs
€0, gratis presentatie
Tijdstip
dinsdag 21 januari 2025, 19u-21u
Inhoud van deze vorming:
"Laat gevoelens voor zich spreken"
(De gevoelsthermometer App)
Deelname is gratis, je dient wel in te schrijven
Inhoudelijk
“Wanneer begeleiders, ouders of coaches werken rond emoties botsen ze vaak tegen inhoudelijke en praktische muren. Je moet daarvoor eerst al terugdenken aan wat je allemaal gedaan hebt en goh ja, hoe ging dat eigenlijk? Hoe voelde ik me daarbij? Wanneer het antwoord achterwege blijft, is het voor de hulpverlener moeilijk om bepaalde emoties te kaderen of strategieën aan te bieden”
Vanuit de zoektocht ‘wat voel je in welke situatie’ zijn Steven en Philip aan de slag gegaan om een methodiek te ontwikkelen. Vanuit de overtuiging dat ze anderen er ook mee konden helpen is de papierenmethodiek geëvolueerd naar het digitaliseren in de vorm van de app Gevoelsthermometer.
Een handige tool
Tijdens de lezing word je meegenomen hoe de Gevoelsthermometer ontstaan is, welke voordelen deze tool heeft voor zowel de zorgverlener als cliënt.
Ervaring van de cliënten
Hoe ervaren de cliënten het gebruik van de Gevoelsthermometer en wanneer zetten de hulpverleners de Gevoelsthermometer in?
Hoe kan je als ouder de Gevoelsthermometer gebruiken ter ondersteuning van je kinderen?
De resultaten van de masterproef van Anke (studente klinische orthopedagogiek aan de UGent) over de Gevoelsthermometer worden toegelicht.
Tenslotte wordt het boek ‘van WTF tot dope’ voorgesteld, een verhaal over gevoelens geschreven vanuit de ervaringen van jongeren. Er is ook een mogelijkheid om een exemplaar aan te kopen.
Steven en Philip hopen je die avond te ontmoeten omdat ze heel graag hun passie en ervaring willen delen met iedereen omdat ze overtuigd zijn er anderen mee te kunnen helpen. In dit digitaal tijdperk is het belangrijk om de meerwaarde van blended hulpverlening in de verf te zetten.
We danken in het bijzonder:
Maarten (vormingen 2thepoint) voor deze unieke kans
Mark (SoHuman zorgopleidingen) om als ambassadeur van de Gevoelsthermometer deze avond in goede banen te leiden.
Chrisje om een schitterend verhaal te schrijven
Docent/Trainer
Philip en Steven Vints

Ontmoet Philip en Steven. Zij bedachten de Gevoelsthermometer in 2020 vanuit hun eigen ervaring. Zo was Steven cliënt bij Philip. Samen ontdekten ze hoe de Gevoelsthermometer een meerwaarde was in de begeleiding.
Doelgroep: hulp- en zorgverleners en iedereen met een professionele betrokkenheid (maatschappelijk werkers, orthopedagogen, zorgcoaches, justitie en welzijnswerkers) maar even goed ook mantelzorgers, ervaringsdeskundigen, vrienden en familie.