top of page

Neuropathie en voetproblemen

Prijs

€95

Tijdstip

1 za-vm, 9u-12u: 4/5/2024

Inhoud

Neuropathie en voetproblemen


1 voormiddag, 9u-12u00


Tijdens deze gevarieerde voormiddag krijg je vorming van 2 docenten

Deze vorming draagt bij tot een doordachte professionele aanpak van meerdere voetproblemen.Inhoud van deze navorming voor schoonheidsspecialisten (pedicure), gespecialiseerde voetverzorgsters, voetreflexologen, verzorgenden en iedere geïnteresseerde... | deelname €95 inclusief BTW | accreditatie dr beroepsvereniging 20p/3u

Tijdens deze gevarieerde voormiddag krijg je vorming van 2 docenten


Deel 1: 9u00-10u25 - docent Mark Hiemeleers

Neuropathie is het niet goed functioneren van één of meerdere zenuwen. Is er slechts één zenuw aangedaan dan spreken we van mononeuropathie, zijn meerdere zenuwen aangedaan spreken we van polyneuropathie. Dit kan aanleiding geven tot tal van voetproblemen

In het eerste deel bakenen het begrip neuropathie verder af. De verschillende types neuropathie komen aan bod evenals de verschillende klachten bij neuropathie (sensorische, motorische, autonome, overige ...) Verder komt de diagnosestelling, oorzaken en behandeling van neuropathie aan bod. Deze theorie wordt veelvuldig gelinkt aan praktijkvoorbeelden..


Deel 2: 10u35-12u00 - docent Lucia Vermeulen

Het eerste deel van de vorming is verhelderend naar het ontstaan en de oorzaken van neuropathie. In het tweede deel gaan we verder in op hoe de huid in dit geval eruit ziet... Mag je wel/eventueel masseren? Welke voetproblemen ontstaan door neuropathie en hoe kunnen we dit verhelpen.We staan stil bij de beleving van patiënten in je praktijk, over wat ze voelen. Verder: met welke instrumenten mogen we deze voeten verzorgen, welke zijn verboden? Hoe deze instrumenten reinigen? Wat als er al wonden zijn, wat mogen we doen, en wat niet. Tenslotte: met welk netwerk kan je jezelf als professional versterken?

Casuïstiek wordt besproken, met foto's uit de praktijk...

Docent - Trainer

Lucia Vermeulen & Mark Hiemeleers

Lucia Vermeulen & Mark Hiemeleers

Lucia Vermeulen is een ervaren docent en medische pedicure, voetverzorger. Ze is gespecialiseerd in het geven van opleidingen met betrekking tot voetverzorging.

bottom of page