top of page

Voetzorg en dementie

Prijs

€95

Tijdstip

1 za-vm, 9u-12u: 18/3/2023 of 3/2/2024

Inhoud

Voetzorg en dementie


1 voormiddag, 9u-12u00


Deze vorming werd reeds druk bezocht, we mochten heel wat positieve feedback ontvangen van de deelnemers (waarvoor dank!)


Inhoud van deze navorming voor schoonheidsspecialisten (pedicure), thuishulp , gespecialiseerde voetverzorgsters, voetreflexologen, verzorgenden en iedere geïnteresseerde... | deelname €90 inclusief BTW | accreditatie dr beroepsvereniging 20p/3u

Tijdens deze gevarieerde voormiddag krijg je vorming van 2 docenten


Deel 1: 9u00-10u25 - docent Mark Hiemeleers

Tijdens het eerste deel van de voormiddag overlopen we het ziektebeeld dementie, de verschillende verschijningsvormen en oorzaken, de kenmerken. Vervolgens bespreken we de fasen die herkenbaar zijn in het dementeringsproces, in functie van de inhoud namiddag.


Deel 2: 10u35-12u00 - docent Lucia Vermeulen

Na de pauze overlopen we hoe elke vorm reageert op voetzorg. Hoe ga je te werk met de verschillende types en welke reacties kan je verwachten van de dementerende cliënt. Welke zijn de do's en don'ts in de omgang met deze dementerende?We overlopen de verschillende materialen waarmee je te werk kan gaan. Hoe reageren dementerenden op de nieuwste technieken, de podofrees.Er wordt ook verduidelijking gegeven rond voethygiëne en de aandachtspunten bij een diabetesvoet of oncologische voet...Bovenstaande items worden besproken aan de hand van verschillende casussen, fotomateriaal, ...

Docent - Trainer

Lucia Vermeulen & Mark Hiemeleers

Lucia Vermeulen & Mark Hiemeleers

Lucia Vermeulen is een ervaren docent en medische pedicure, voetverzorger. Ze is gespecialiseerd in het geven van opleidingen met betrekking tot voetverzorging.

bottom of page