top of page

Agressie managen, deëscalerende communicatie

Inschrijvingsgeld

€75

Tijdstip

21 november 2023 19u-22u

Inhoud

Agressie managen en deëscalerende communicatie


Deëscalerende communicatie / Agressietraining


Tijdens deze training gebruiken we naast enkele theoretische modellen over agressie, vooral technieken en oefeningen om te deëscaleren.


Deze technieken zijn makkelijk onder de knie te krijgen en leren je om je eigen kracht op een gecontroleerde manier in te zetten.


Aan bod komen onder meer kracht en rust in het lichaam, kracht en rust in communicatie, kracht en rust tijdens stress en agressie.


Weerbaarheid en agressie trainen is pas effectief wanneer je de lichamelijke stressreflex weet te hanteren. Daarom zijn de trainingen in eerste plaats fysiek. Nadat je de nieuwe fysieke gedragspatronen geoefend en verankerd hebt, maak je de stap naar het verbale, emotionele en mentale.


Door een constructieve en krachtige weerbaarheid, gezond verstand en preventief werk kun je veiligheid voor jezelf, je collega’s en de mensen waar je voor werkt creëren. Echte veiligheid omvat het fysieke, het emotionele en het mentale.


Op theoretische niveau gaat de training gaat over adrenaline, agressie en preventie. Op praktisch niveau leer je jezelf en anderen tijdens deze training kalmeren en de situatie de- escaleren. Je leert rust en veiligheid te brengen in stressvolle situaties. Dit door je innerlijke kracht op een gepaste manier te uiten in je stem en je lichaamshouding. Je leert op een duidelijke en krachtige manier de grenzen van jezelf én de organisatie aanvoelen, aangeven en verdedigen; je vergroot je weerbaarheid.


Doelgroep: professionele zorgverleners in de algemene en geestelijke gezondheidszorg - iedereen met een link naar de gezondheidszorg


Inschrijven kan je hier:

Docent - Trainer

Baud Vandenbemden

Wanneer ik met mensen werk, is het mijn streven om te verbinden. Ik begeleid je naar meer contact met jezelf, met anderen, met wat je echt wil, met wat je te doen hebt, met de wereld waarin je leeft,...
Door in contact te komen met de binnenkant, kun je in contact komen met de Kern van jezelf en de ander. Dit is de basis van ethisch handelen en authentiek persoonlijk leiderschap.
Ik begeleid sinds 1999 mensen en groepen.
Daarnaast blijf ik me constant ontwikkelen in diverse methodes en stromingen, zoals:
Thema Gecentreerde Interactie, Taoïsme en Hypnotherapie.

Baud Vandenbemden
bottom of page