top of page

Autisme en pubers

Inschrijvingsgeld

60, €25 stud.

Tijdstip

19 maart 2024 19u-22u

Inhoud

Autisme en pubers - pubertijd


Autisme is een ontwikkelingsstoornis die invloed kan hebben op de manier waarop jongeren zich ontwikkelen tijdens de puberteit


Tijdens de puberteit verandert het lichaam onder invloed van hormonen, wat voor jongeren met en zonder autisme hetzelfde is. Voor jongeren met autisme kan het echter beangstigend zijn dat hun lichaam ineens anders voelt, omdat zij mogelijk niet zo van veranderingen houden .

Pubers met autisme kunnen veel verschillende ontwikkelingsleeftijden hebben en het is nuttig om dit helder te krijgen.


Het geeft inzicht in wat het kind wel en niet begrijpt. Een paar vragen die je kunt stellen als er zorgen zijn: Waarover gaan de zorgen? Wat gaat goed en wat niet? Wat zit de puber in de weg? Waar zou verandering in moeten komen?


Philip Willems gaat vanuit zijn ervaring als auticoach verder in op deze problematiek en geeft tips en houvast, handvaten mee om hier als ouder, broer, zus familielid mee om te gaan...


Deze vorming/lezing is voor zowel hulpverleners als ervaringsdeskundigen, ouders, familieleden, mantelzorgers en iedereen die in de opvoeding van de puber betrokken is...


Inschrijven kan je hier:Docent - Trainer

Philip Willems

Sinds 1989 begeleid ik jongeren en jongvolwassenen met autisme. Door de jaren heen begon het me op te vallen dat de lange wachttijden voor ondersteuning een belemmering werden.

Dat heeft me ertoe aangezet om in 2008 te starten als coach om mijn reeds opgedane ervaring en kennis van autisme ten dienste te stellen voor anderen.

Mijn coaching reikt ook verder dan autisme, ook personen zonder autisme coach ik graag naar hun doel toe. Een persoonlijke en doelgerichte aanpak typeren mijn coaching.

Philip Willems
bottom of page