top of page

Bioritme en nachtarbeid

Inschrijvingsgeld

€75

Tijdstip

17 augustus 2023
13u-16u

Inhoud

Training Bioritme en Nachtarbeid: Brain Entrainment en Slaapcyclus Optimalisatie voor Zorgprofessionals

 

Er zijn verschillende ritmes die ons leven beïnvloeden, zoals seizoenswisselingen, levensfasen, hersengolfpatronen, spijsverteringscycli, menstruatiecycli en dag- en nachtritmes. Deze ritmes hebben invloed op ons gemoed, hormonale schommelingen, eetlust, spijsvertering, stress, relaties en gewicht. Het is ideaal om in harmonie te leven met deze ritmes, maar soms is dat niet mogelijk, vooral voor zorgprofessionals die nachtdiensten draaien.

 

In deze training richten we ons op de mogelijke negatieve effecten van nachtarbeid en verkennen we manieren om deze effecten te minimaliseren en aan te pakken. We introduceren brain entrainment, een techniek waarbij speciale geluiden en muziek de hersengolfpatronen van de luisteraar beïnvloeden. Brain entrainment helpt bij het synchroniseren van de hersengolven met de gewenste frequentie, wat leidt tot verbeterde slaapcycli, focus en ontspanning.

 

De training maakt gebruik van muziek gericht op hersengolfpatronen om de slaapcyclus na te bootsen, speciaal ontworpen voor mensen die in de zorg werken. Deelnemers wordt gevraagd om een deken, kussen, matje mee te nemen en comfortabele kleding te dragen.

 

Doelgroep: Deze training is bedoeld voor zorgprofessionals die regelmatig 's nachts werken. Let op: het aantal deelnemers is beperkt.

 

Tijdens deze interactieve en praktische training leert u hoe u brain entrainment kunt toepassen om uw slaapritme te verbeteren en de negatieve effecten van nachtarbeid te verminderen. Zo kunt u uw prestaties tijdens nachtdiensten optimaliseren en een betere balans vinden tussen werk en privéleven.


Inschrijvingsformulier Bioritme en nachtarbeid-My Vxw Site 6nsxlj (wix.com)


Docent - Trainer

Baud Vandenbemden

Wanneer ik met mensen werk, is het mijn streven om te verbinden. Ik begeleid je naar meer contact met jezelf, met anderen, met wat je echt wil, met wat je te doen hebt, met de wereld waarin je leeft,...
Door in contact te komen met de binnenkant, kun je in contact komen met de Kern van jezelf en de ander. Dit is de basis van ethisch handelen en authentiek persoonlijk leiderschap.
Ik begeleid sinds 1999 mensen en groepen.
Daarnaast blijf ik me constant ontwikkelen in diverse methodes en stromingen, zoals:
Thema Gecentreerde Interactie, Taoïsme en Hypnotherapie.

Baud Vandenbemden
bottom of page