top of page

Het menselijk brein en ons hormonale leven

Inschrijvingsgeld

€139

Tijdstip

22 augustus 2024
9u-12u en 12u45-16u

Inhoud

Het menselijke brein en ons hormonale leven


Miljarden neuronen in ons brein en lichaam vormen snelwegen waarover in- en uitgaande info wordt vervoerd. Het neuron (zenuwcel) is de magische eenheid die verbinding opzoekt met andere cenuwcellen (zenuwstelsel). Duizenden signalen komen tegelijkertijd binnen en worden netjes afgeleverd waarna het beoogde effect volgt.


Tijdens deze vorming leer je over transmitters en signaaloverdracht, maar ook welke stoffen deze precies zijn…. En de effecten die ze op ons gedrag hebben. Ons brein leert bij in al de aspecten van het leven door het aanleggen van geheugensporen, opslaan van trauma’s, .. In ons lichaam zetten onze hersenen organen aan en uit. Ons sociale brein is dankzij een aantal hormonen in staat om diepe gevoelens voor een ander te ontwikkelen. (‘hechting’) Onze zintuigen staan in contact met onze leefwereld en stellen ons in staat om te reageren op onze omgeving.


Briljant! Maar soms loopt het mis! Denk maar aan de ziekte van Alzheimer, bijna-doodervaringen of het Locked- in syndroom. De wetenschap tracht het menselijk brein in goede banen te leiden door medicatie en moderne manipulaties (deep brain stimulatie, lobotomie, neuromodulatie, enz…)


Onze levensstijl zorgt er vaak voor dat de communicatie tussen onze neuronen verstoord wordt, zoals bij alcohol en druggebruik het geval is.


Wens je meer te weten (in mensentaal) over de invloed van ons hormonaal leven op het menselijk gedrag, lichaam en organen, aangevuld met de laatste wetenschappelijke inzichten? Volg dan zeker deze bijscholingsdag!


Inschrijven kan hier:Docent - Trainer

Mark Hiemeleers

Mark Hiemeleers is bezieler en zaakvoerder van Sohuman, werkte 11 jaar als verpleegkundige in een psychiatrische zorginstelling op een behandel- en opname- afdeling voor volwassenen met lichte tot matige persoonlijkheids- en stemmingsstoornissen, secundair relationele, sociale- en verslavingsproblematiek.
In de daaropvolgende, voorbije 20 jaar specialiseerde hij zich in verschillende takken van de gezondheidszorg en deelt zijn kennis als docent en trainer Algemene en geestelijke gezondheidszorg.
oa.:
Coachen/coachingskills, coachen en omgaan met groepen / groepsdynamica
Mentor/ begeleider individueel groeiproces studenten.
Professionele scholing in gesprekstechnische en hulpverlenende vaardigheden vanuit client-centered invalshoek ter begeleiding en ondersteuning van de cliënt.
Docent/trainer communicatieve vaardigheden(axioma's communicatie, assertiviteit, feedback, kernkwaliteiten...)
Docent Medische basiskennis
Anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam, algemene ziekteleer.
Psychologie & psychopathologie
Palliatieve zorgverlening, pijn en pijnbestrijding
Docent en praktijklector Geestelijke Gezondheidszorg, meer specifiek psychiatrische ziekteleer en psychiatrische verpleegkunde

Mark Hiemeleers
bottom of page