top of page

Stressadaptatie - Wanneer is stress een stoornis? (II)

Inschrijvingsgeld

VOLZET Nu voor €35,
Stud. nu voor €19

Tijdstip

25 september 2023 19u-22u

Inhoud

Stressadaptatie - wanneer spreken we van een stoornis


Hoe stress begrijpen?


In de voorgaande vorming hadden we het al over de fysiologie van stress - met andere woorden, de werking van ons stresssysteem - lees zenuwstelsel - werd uit de doeken gedaan...


Tijdens deze lezing wordt stress besproken vanuit de context van het DSMV-classificatiesysteem (=Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) en in de geestelijke gezondheidszorg gangbare hypotheses en inzichten.


Je krijgt inderdaad heel wat theoretische inzichten aangeboden, maar op een bruikbare manier ingezet zodat je nadien als coach of hulpverlener ermee aan de slag kan. Bruikbare tools dus!


Inhoudelijk komt achtereenvolgens aan bod:


oa.:

  • Stress of aanpassingsstoornis

  • Stressmechanisme

  • Bio-psychosociaal stressadaptatiemodel

  • Stressoren

  • Reacties

  • Stresshantering

  • Persoonlijkheidstype

  • Person Environment Fit

  • ...Samengevat:

Onmisbare informatie voor wie alles wil te weten komen over het ontstaan van stressreacties in ons lichaam en de mogelijke copingsmechanismen die we hanteren.

Het vermogen om stressoren, voor elk individu, client, coaché of jezelf in kaart te brengen, en de impact ervan te doorzien!Docent - Trainer

Mark Hiemeleers

"Mark Hiemeleers is bezieler en zaakvoerder van Sohuman, werkte 11 jaar als verpleegkundige in een psychiatrische zorginstelling op een behandel- en opname- afdeling voor volwassenen met lichte tot matige persoonlijkheids- en stemmingsstoornissen, secundair relationele, sociale- en verslavingsproblematiek.
In de daaropvolgende, voorbije 20 jaar specialiseerde hij zich in verschillende takken van de gezondheidszorg en deelt zijn kennis als docent en trainer Algemene en geestelijke gezondheidszorg.
oa.:
Coachen/coachingskills, coachen en omgaan met groepen / groepsdynamica
Mentor/ begeleider individueel groeiproces studenten.
Professionele scholing in gesprekstechnische en hulpverlenende vaardigheden vanuit client-centered invalshoek ter begeleiding en ondersteuning van de cliënt.
Docent/trainer communicatieve vaardigheden(axioma's communicatie, assertiviteit, feedback, kernkwaliteiten...)
Docent Medische basiskennis
Anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam, algemene ziekteleer.
Psychologie & psychopathologie
Palliatieve zorgverlening, pijn en pijnbestrijding
Docent en praktijklector Geestelijke Gezondheidszorg, meer specifiek psychiatrische ziekteleer en psychiatrische verpleegkunde

Mark Hiemeleers
bottom of page