top of page

Voorbij schizofrenie, een defectstoornis?

Inschrijvingsgeld

€60

Tijdstip

5 juni 2024 19u-22u

Inhoud

Voorbij schizofrenie, een defectstoornis?


De schizofrene stoornis: is deze oude term achterhaald?


Anno 2023 spreken we beter over het 'psychose-gevoeligheidssyndroom' aangezien dit minder stigmatiserend is en de diversiteit benadrukt in de wijze en intensiteit waarin dit ziektebeeld voorkomt.


Toch hebben we oog voor de manifestatie of de manier waarop dit ziektebeeld zich voortdoet... We staan stil met het ziekteproces, de symptomatologie en de veerkracht of kwetsbaarheid in de mens zelf...


We gaan in op verschillende aspecten zoals wanen en hallucineren: wat is dat nu precies?


Zin en onzin van medicatie?


Nieuwe maatschappelijke tendensen en benaderingswijzen komen vervolgens aan bod... dit en nog veel meer krijg je te horen tijdens deze korte opleiding!


Voor zorgprofessionals en geïnteresseerden! Specifieke doelgroep: (oa. psychiatrisch) verpleegkundigen, verzorgenden, pedagogen, leefgroepbegeleiders, ...


Deze bijscholingsavond is een aanrader voor iedereen aktief in de gezondheidszorg, onderwijs of opvoedkundige situaties! Ook mantelzorgers en ervaringsdeskudigen zijn welkom!

Inschrijven kan hier:Docent - Trainer

Mark Hiemeleers

Mark Hiemeleers is bezieler en zaakvoerder van Sohuman, werkte 11 jaar als verpleegkundige in een psychiatrische zorginstelling op een behandel- en opname- afdeling voor volwassenen met lichte tot matige persoonlijkheids- en stemmingsstoornissen, secundair relationele, sociale- en verslavingsproblematiek.
In de daaropvolgende, voorbije 20 jaar specialiseerde hij zich in verschillende takken van de gezondheidszorg en deelt zijn kennis als docent en trainer Algemene en geestelijke gezondheidszorg.
oa.:
Coachen/coachingskills, coachen en omgaan met groepen / groepsdynamica
Mentor/ begeleider individueel groeiproces studenten.
Professionele scholing in gesprekstechnische en hulpverlenende vaardigheden vanuit client-centered invalshoek ter begeleiding en ondersteuning van de cliënt.
Docent/trainer communicatieve vaardigheden(axioma's communicatie, assertiviteit, feedback, kernkwaliteiten...)
Docent Medische basiskennis
Anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam, algemene ziekteleer.
Psychologie & psychopathologie
Palliatieve zorgverlening, pijn en pijnbestrijding
Docent en praktijklector Geestelijke Gezondheidszorg, meer specifiek psychiatrische ziekteleer en psychiatrische verpleegkunde

Mark Hiemeleers
bottom of page